دانلود فونت نستعلیق (نسخه های ۲ و ۳)

توجه؛ جدیدترین نسخه فونت ایران نستعلیق (نگارش 3.07) در مرداد ماه 1402 منتشر شده است.
این فونت برخلاف نسخه‌های قدیمی سازگاری کاملی با سیستم عامل‌های ویندوز و مک، همچنین برنامه‌های گرافیکی جدید دارد.همچنین مشکل در هم رفتگی حروف در کلمات پیچیده و کشیدگی حروف نیز در آن حل شده است.
جهت خریداری نگارش 3 + تخفیف ویژه کاربران نستعلیق آنلاین، به وب‌سایت رسمی آن (لینک زیر) مراجعه کنید:
IranNastaliq.ir

فونت ایران نستعلیق نسخه 3

پس از گذشت نزدیک به 10 سال از انتشار نگارش دوم ایران نستعلیق، با صرف چندین ماه بررسی و طراحی، طراحان فونت توانستند نگارش سوم آن را با اعمال اصلاحات اصولی خطاطی و کتابت در اشکال هندسی حروف، فواصل بین آنها، و همچنین اصلاح جایگذاری نقاط و اعراب، همچنین سازگار نمودن آن با جدیدترین ورژن‌های نرم‌افزارهای ویرایشگر (مانند: Word) و نیز گرافیکی (مانند: فتوشاپ و ایلستریتور)،منتشر و در اختیار علاقمندان قرار دهند.

 

 

 

نمونه اصلاحات اشکال و ترکیبات در نستعلیق 3

 

فونت ایران نستعلیق 3 فونت ایران نستعلیق 3
فونت ایران نستعلیق 3 فونت ایران نستعلیق 3
فونت ایران نستعلیق 3 فونت ایران نستعلیق 3

 

 

 

دبیر خانه شورای عالی اطلاع رسانی کشور با هدف تقویت حضور خط فارسی در عرصه های بین‌المللی و نگارش رایانه ای و به پاس داشت فرهنگ غنی ایران اسلامی در خط تحریری و نوشتار نستعلیق، طرح تولید قلم نستعلیق رایانه ای را در قالب طرح تسما (تولید و ساماندهی محتوای الکترونیکی ایران) به شرکت های رایانه ای پیشنهاد داد و شرکت داده ورزان هامون مجری پیاده سازی و تولید فونت نستعلیق در محیط های عمومی تولید متن شد.
خط نستعلیق با توجه به تنوع ارتفاع قرارگیری حروف از خط مبنا یا خط کرسی نوشتاری، برای پیاده سازی در محیط های تولید متن مشکلات بسیاری در بر دارد و ترکیب های ممکن، تنوع را بی شمار می کند.

دکتر بهروز مینایی – معاون فنی شورای عالی اطلاع رسانی، با اشاره به بکارگیری ابزار مناسب برای ساخت فونت و بهره گیری از مشاوره اساتید مجرب و تکنیک های ابداعی در این پروژه گفت: کارهای زیادی برای افزایش زیبایی نمایش خط نستعلیق روی صفحه نمایش انجام شده است. در این راه رایانه به عنوان یک ابزار، بخشی از بار تولید را بر دوش داشته است و بخش اعظم کار ساخت ترکیبات هنری خط نستعلیق را کارشناسان خط نستعلیق به عهده داشته اند.
وی همچنین تاکید کرد: دبیرخانه با عرضه آزاد، گام نخست را در عرضه فونت نستعلیق یونیکد بر داشته است، امید است ارائه نظرها و جمع آوری انتقاد و پیشنهادها و اعمال دیدگاه ها مراتب ارتقاء و پیشرفت و فراگیر شدن عرضه خط فارسی به زبان نستعلیق میان دوست داران ترویج خط و زبان فارسی در محیط رایانه فراهم شود.

فونت فوق با نام IranNastaliq عرضه گردیده و به صورت استاندارد یونیکد طراحی شده است و می توان از آن در تمامی نرم افزارهایی که یونیکد را پشتیبانی می‌کنند مانند (اینترنت اکسپلورر، مایکروسافت آفیس، اتوکد، فتوشاپ خاور میانه و …) همانند دیگر فونت های فارسی به راحتی استفاده نمود.


 

برای امتیاز دادن روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین آرا 3.7 / 5. تعداد آرا: 598

هنوز کسی به این مطلب رای نداده است. اولین نفر باشید.

👇برچسب ها

, , , , , , , , , , , ,

10 Comments

  1. احسان

    خطاطی یک هنر دلچسپ میباشد که من آنر دوست دارم ولی در حال حاضر دانش آموزان و دانشگاهیان توجه کمی به آن دارد ، زیرا مشغولیت زیاد آنها با کمپیوتر و تایپینگ نه استعمال قلم ، سبب شده است که خلاقیت هنر خطاطی کمی بخوابد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *